Äventyrsfemkampen

Lekfulla aktiviteter - Äventyrsfemkamp

Grupperna kommer att tävla mot varandra i denna mångkamp som består av en rolig blandning av individuella äventyrsgrenar. Blanda gärna upp med roliga samarbetsgrenar så blir aktiviteten ännu roligare. Vilka grenar som ingår bestäms i samråd med er.

Exempel på individuella grenar kan vara:

 • Bågskytte Alla lekte vi väl indianer och cowboys som små, nu finns chansen att prova på känslan av en “riktig” pilbåge.
 • Blåsrör Ärtrör i all ära men detta vapen har oanade krafter…
 • Yxkastning Dubbeleggad kastyxa eller tomahawk, vilket väljer du?
 • Lerduveskytte Prova på att skjuta lerduva, spännande & kul.
 • Luftpistol Här går det undan och det räcker inte med att vara pricksäker, man måste ha stil också…
 • Överlevnad Under tids- och prestations press ska nu bevisas vilka som klarar sig i vildmarken och vilka som borde hålla sig i befolkade trakter.
 • Slangbella Anderssonskans Kalle utmanar!

Äventyrsfemkampen

Tidsåtgång: ca 2 timmar
Passar grupper på: 2 personer och fler
Årstid: Året om
Minimidebitering: 12 personer

 

Isbrytare

Lekfulla aktiviteter - Isbrytare

En hejdlös timme där vuxna blir till barn på nytt. En stand-up aktivitet där det viktigaste redskapet är oss själva. På gräsmattan bjuds ni att delta i en underhållning som växlar karaktär i högt tempo. I den här aktiviteten förekommer jättar, monster, grisar och mycket annat.

Vi anpassar programmen beroende på hur väl deltagarna känner varandra. Finns det någon bättre början på en bekantskap än att få skratta ihop? Och även om ni har jobbat länge tillsammans kommer du få veta nya saker om dina kollegor, isbrytare är ett sätt att hitta nya ingångar till samtal och skratt när man inte längre har nåt att tala om eller inte vet var man ska börja.

Isbrytare

Tidsåtgång: 0,45-1,5 timma
Passar grupper på: 12-150 personer
Årstid: Året om
Minimidebitering: 20 personer

 

Inomhuskampen

Lekfulla aktiviteter - Inomhuskampen

Kampen är en 5-kamp som görs inomhus eller i vår loge. Det är en blandning av praktiska och teoretiska lekar där lagets förmåga att samarbeta avgör framgången. Aktiviteter som ingår är bl.a. jättepussel – där många händer och hjärnor behövs, olika gåtor som praktiskt ska lösas, kroppsbygge – en gren som kräver kreativitet och fysisk kontakt, ”stjärnan” och ”knoparna”.

Inomhuskampen

Tidsåtgång: 1-2 timmar
Passar grupper på: 4-50 personer
Årstid: Året om
Klädsel: Valfri
Minimidebitering: 12 personer

 

Temakamper

Vi ordnar en stunds aktiv underhållning där vi tävlar i lag.

Temat kan vara t.ex. Wild Wild West – en lagkamp med äkta hästar, kofösare och cowboyhattar. Följ med på en resa västerut där verkligheten ser annorlunda ut.

Odens olater är ett annat exempel – tokiga vikingar invaderar konferensen och tar er med på en kamp där det viktigaste är att komma undan med vettet i behåll. Kampen kan variera lite beroende på vikingarnas humör men kan t.ex. vara – yxkastning, dragkamp, stockstötning, baklängeshopp, forna gåtor mm mm. Vi avslutar aktiviteten att med riktigt svärd klyva äpplen i eldens sken.

Temakamper

Tidsåtgång: 2-2,5 timmar
Passar grupper på: 18-200 personer
Årstid: Året om
Minimidebitering: 15 personer

 

På minuten

Lekfulla aktiviteter - På minuten

Höj energinivån på mötet med en aktivitet som får upp både energi och smilband. En fartfylld aktivitet inspirerad av TV-programmet. Utmana kollegorna under tidspress där goda nerver är lika viktigt som skicklighet! Går att genomföra helt inomhus eller utomhus beroende på önskemål och väder.
Blås bort plastmuggar med en ballong, lägg godis i färgordning, stapla muttrar med hjälp av en kinesisk ätpinne, häng upp spikar på en spänd lina utan några hjälpmedel…

Enkla aktiviteter som alla kan utföra! Enda kruxet är att uppgifterna ska lösas på en minut! Hysteriskt kul…

På minuten

Tidsåtgång: 1-1,5 timma
Passar grupper på: 6-200 personer
Årstid: Året om
Minimidebitering: 12 personer

 

Lagaktiviteter / teambuilding

Vår populäraste aktivitet! Grupperna kommer att ställas inför en rad utmaningar som ska lösas. Under aktiviteten kommer vi att, förutom att skratta gott, arbeta med faktorer som kommunikation, kreativitet och samarbetsförmåga.

Exempel på övningar:

 • Jättekluret Ett litet problem i jätteformat
 • Svarta Änkan Många tåtar att dra i och lika många viljor
 • Lindansen Ta er så långt som möjligt på den låga vajern
 • Stocken Balans, samarbete och koordination
 • Pipeline Samarbete & puls
 • Brobygget Hur löser ni problemet?

Lekfulla lagaktiviteter

Tidsåtgång: ca 2 timmar
Passar grupper på: 10-200 personer
Årstid: Året om
Minimidebitering: 12 personer

 

Expedition X

Lekfulla aktiviteter - Expedition

Expedition X är en aktivitet speciellt framtagen för Er i den unika miljö som den som är aktuell just för er. Den här aktiviteten tar er med ut på äventyr runt anläggningen. Ni ska under en begränsad tid lösa ett antal uppdrag av vilt skiftande karaktär.

Expeditionen är en aktivitet speciellt utformad för den natur som anläggningen bjuder på. En av våra absolut mest populära aktiviteter! Till er hjälp har ni en GPS, en ryggsäck med utrustning och de (udda) specialkunskaper som finns i ert lag. Det gäller att lösa de verkligt knepiga uppgifterna i en kamp där nytänkande, kreativitet och fantasi är ovärderliga egenskaper.

Expedition X

Tidsåtgång: ca 2 timmar
Passar grupper på: 10-200 personer
Årstid: Anpassas efter årstid
Minimidebitering: 12 personer

 

Sinnenas kamp

Lekfulla aktiviteter - Sinnenas kamp

En utmaning för alla våra sinnen

Här bjuds ni in till en sexkamp i sinnenas och skärgårdens tecken. Ni tävlar i lag i grenar som gör intryck på alla möjliga vis. Så väck alla sinnen till liv och ha en riktig spännande och annorlunda stund med oss.

 • Syn – ”Skärgårdsmemory” – vad ser vi egentligen och vad missar vi?
 • Hörsel – Elektronskytte, här gäller det att träffa med luftgeväret, med förbundna ögon och hörsel som enda hjälpmedel.
 • Smak – En utmanande provning som bestäms tillsamman med er, men kan t.ex. vara snaps-, dryckes- eller chokladprovning där det gäller att tillsammans lista ut vad det är ni just smakat.
 • Känsel – Nu gäller det för hela laget att hjälpas åt och känna sig fram om man ska lyckas.
 • Lukt – Här kommer kökets kryddor in i bilden.
 • Sjätte sinnet – en topphemlig utmaning.

Sinnenas kamp

Tidsåtgång: 2-2,5 timmar
Passar grupper på: 5-40 personer
Årstid: Året om
Minimidebitering: 12 personer

 

Mästarna på…

Lekfulla aktiviteter - mästarna

Det här är en utmanande aktivitet inspirerad av ett populärt TV-program som vi sedan ett par år arrangerar över hela Sverige. Delar av den här aktiviteten går att genomföra inomhus och går att genomföra året om. Tävla i ett urval av grenar som verkligen sållar agnarna från vetet. Ni kan välja själva hur fysiskt ni vill ha det. Oavsett så går det precis lika bra att genomföra individuellt som i lag. Vi rekommenderar dock det senare. Ni kan komma att möta utmaningar som ”kuben”, ”rätta tiden” och ”hjärngympa”.

Övningarna är givetvis anpassade för att alla skall kunna delta oavsett ålder och fysik, de bestäms i samråd med er.

Mästarna på…

Tidsåtgång: ca 2 timmar
Passar grupper på: 6-200 personer
Årstid: Året om
Minimidebitering: 12 personer