Lådbilsbygge

Det här är en av våra mest populära byggtävlingar. Vi tillhandahåller brädmaterial, hjul och ”bra att ha material” vid utsmyckning och verktyg. Sedan bygger varje lag ihop sin unika konstruktion som bedöms. Det finns flera poängkategorier: utseende, konstruktion och funktion. Därefter kör vi en tävling och lagen bestämmer vem som skall köra och vilka som skall skjuta på.

Byggaktiviteter - lådbilsbygge

Lådbilsbygge

 

Tidsåtgång: 1,5-2 timmar
Passar grupper på: 4-400 personer
Årstid: Året om
Klädsel: Oömma kläder och fotriktiga skor
Minimidebitering: 12 personer

Drak- & luftballongsbygge

Att bygga sin egen drake eller luftballong och sedan se den bäras upp i luften är en fascinerande upplevelse. Här får deltagarna använda sin fantasi och resultaten brukar bli mycket originella och roliga. Beroende på väder väljer vi farkost, dvs. om det är vindstilla bygger vi luftballong och om det blåser bygger vi drakar.

Byggaktiviteter - drakbygge

Drak- & luftballongsbygge

 

Tidsåtgång: 1,5-2 timmar
Passar grupper på: 4-100 personer
Årstid: Året om
Klädsel: Oömma kläder och fotriktiga skor
Minimidebitering: 12 personer

Flottbygge

Flottbygge handlar om initiativförmåga, kreativitet och samarbete. Förmåga att hitta lösningar på till synes omöjliga problem är en värdefull tillgång. Konstnärliga talanger och fantasifulla inslag premieras när ingenjörskonsten har gjort sitt. Den ska inte bara flyta – den ska kunna paddlas snabbt och ha det där lilla extra också.

Till er hjälp får ni i varje lag en uppsättning ”flottmateriel” och diverse andra prylar. Av detta ska ni skapa mesta möjliga FLOTTE. När sedan farkosten är klar ska den sjösättas och med hjälp av samtliga lagmedlemmar paddlas och visa vad den går för! Må bästa flotte vinna! Kombineras gärna med andra aktiviteter med flottbygget som final.

Flottbygge

 

Tidsåtgång: ca 2 timmar
Passar grupper på: 10-200 personer
Årstid: När sjön är isfri
Minimidebitering: 12 personer