Äventyr och naturupplevelser

Vi anordnar äventyr och naturupplevelser för större eller mindre grupper.

Förutom dessa aktiviteter har vi även glödvandring.

Aktiviteterna kan antingen utföras där ni önskar eller på vår vildmarksanläggning Ösjönäs, i vackra Tivedens nationalpark. På plats hos oss har vi även aktiviteter som turridning och höghöjdsbana.

Paddling

Äventyr och naturupplevelser - paddling

Upplev ett underbart sätt att umgås med naturen. I havskajak glider du fram och har tillgång till hela sjön oberoende havsdjup. Prova på K1 eller K2. Välj att paddla i egen kajak, tillsammans med kompis eller instruktör.

Kombinera gärna med t.ex. grupputveckling.

Paddling

Tidsåtgång: 2 timmar upp till två dagar
Passar grupper på: 5-40 personer
Årstid: Maj till september (ev. april och oktober)
Minimidebitering: 10 personer
Tillkommer: Transport

 

Uppdrag Äventyrsmiddag

Äventyr och naturupplevelser - äventyrsmiddag

Att äta middag i eldens sken i en jättekåta är något man aldrig glömmer.

Uppdrag Äventyrsmiddag är en aktivitet speciellt framtagen för era gäster. Kontrasten är total när man i den avspända unika miljö anläggningen bjuder på ställs inför utmaningar som kittlar både kropp och tanke i högt tempo.

Ett lag, en ryggsäck med utrustning och en uppgift – att med gemensamma krafter skapa en fulländad middag. Fördel har de lag som har stort och varierat kontaktnät, vana av vin, mat och trevlig underhållning.

Framgång i Uppdrag Äventyrsmiddag bygger på lagets samarbetsförmåga snarare än individuella prestationer. Lagen löser under begränsad tid ett antal uppdrag av vilt skiftande karaktär, gemensamt för dem är dock att de för laget närmare kvällens middag.

Äventyr och naturupplevelser - äventyrsmiddag

Uppdrag Äventyrsmiddag

Tidsåtgång: Planeras med beställaren
Passar grupper på: 10-80 personer
Årstid: Året om
Minimidebitering: 15 personer
Tillkommer: Kostnad för middag

 

Långfärdsskridskor

Äventyr och naturupplevelser - långfärdsskridskor

Vi tar er med till platser som är idealiska för säkra prova-på turer på långfärdsskridskor. De skyddade vikarna gör att isarna är lättlästa och vinden inte får så mycket fart. När man har varit ute en stund smakar kaffe bra – vi hittar till de där ställen som är som gjorda för en fika i vintersolen.

Ryggsäck, plastpåsar (att packa ombyte och övrig utrustning i), skridskor, isdubbar, stavar och säkerhetsutrustning ingår.

Långfärdsskridskor

Tidsåtgång: Planeras med beställaren
Passar grupper på: 4-30 personer
Årstid: När isen ligger
Minimidebitering: 10 personer
Tillkommer: Deltagarna har själva med sig kängor att åka i, vi kan ordna med kängor men då tillkommer en kostnad för det. Vinterfika (värmande i termos med tilltugg).

 

Mountainbiketur

Äventyr och naturupplevelser - mountainbiketur

Vi lägger upp en trevlig cykeltur där svårighetsgrad och tempo baseras på era önskemål. Givetvis så tar vi med oss fika och dryck med ut på turen. Denna aktivitet fungerar hela året, om det inte är allt för mycket snö. En fördel vintertid är att man håller sig varm hela tiden.

Mountainbiketur

Tidsåtgång: 45 minuter-1 dag
Passar grupper på: 4-30 personer
Årstid: Året om
Minimidebitering: 10 personer
Tillkommer: Mat och dryck

 

Äventyr på Islandshäst

Äventyr och naturupplevelser - islandshäst

Följ med oss ut och upplev trollens skogar från hästryggen!

På vår vildmarksanläggning Ösjönäs i Tivedens urskogar erbjuder vi en ridupplevelse utöver det vanliga. På Ösjönäs rider vi islandshäst och andra töltande hästraser i små grupper. Det är familjehästar och vi är stolta över att de är trygga, glada och välutbildade. Vi anpassar turen efter riderfarenhet och önskemål om tempo, gångart och hur länge ni vill rida.