Friskvård

Idag spenderar många människor en stor del av sin vakna tid på arbetet. Arbetsmiljön och kollegor har en viktig roll i de flesta människors liv. Det finns många faktorer som påverkar hur man mår och det finns all anledning att se på sin hälsa ur ett arbetsplatsperspektiv. När vi planerar ett friskvårdsprojekt tillsammans med er försöker vi se till så många av dessa faktorer som möjligt.

Vi tror att det är lättare att förändra ett beteende om man är fler som försöker tillsammans. Vi använder oss av upplevelsebaserad inlärning och även i de mer teoretiska delarna av vårt arbete, som seminarier kring kost, rörelse och stress, är deltagarna aktiva. 

Friskvård är att må bra och att trivas med sig själv. Ibland kan vägen dit innebära ett gott vin eller en god chokladbit, ibland innebär det att röra på sig mer eller att förlora ett kilo eller två. Det finns många aspekter på friskvård och därför arbetar vi på många olika sätt.

Vi utbildar t ex stavgångsinstruktörer och friskvårdsinspiratörer. Att sitta stilla för länge vid sin arbetsplats medför stora risker för skador - vi visar hur ni enkelt tränar på arbetsplatsen. Vi visar hur du kan använda olika typer av massage själv t ex minut- och ansiktsmassage.


Förutom det erbjuder vi bl a:

Aktivera erbjuder friskvårdsdagar för företagsgrupper med olika teman. Tanken är att en arbetsgrupp ska kunna komma tillbaka flera gånger per år och ha en ny dag med ett nytt tema. Vi syr ihop dagar efter kundens specifika behov och önskemål, dessa program går också utmärkt att kombinera med egna konferenser.

 


 

Qi Gong 

Qi Gong- är en del av den traditionella kinesiska medicinen och har sitt ursprung mer än 3000 år bakåt i tiden. Formen utvecklades som en metod för att bibehålla hälsan och bekämpa sjukdomar genom att stärka den inre balansen i kroppen. Rörelserna utförs långsamt och mjukt i samklang med andning och medvetande. Att avsätta tid för en stunds Qi Gong är något vi varmt rekommenderar. Qi Gong passar gammal som ung, fysiskt aktiva som orörliga, män som kvinnor.

 

Bra att veta för dig som beställer

 

Tidsåtgång: 30-45 min

Passar grupper på: 5-200 personer

Årstid: året om

 

upp


YOGA

De fysiska yogaövningarna syftar till att uppleva naturlig rörelseglädje. Du utökar kroppens rörelsemönster och din förmåga till spontan avspänning. Vi upparbetar smidighet, stärker muskler, gör tänjningar, djupandning, koncentrationsövningar och balansövningar. Inte någon övning kräver speciella förutsättningar. Varje lektion avslutas med meditativ djupavspänning, som förenar psykisk och fysisk vila.

Bra att veta för dig som beställer :

 

Bra att veta för dig som beställer

 

Tidsåtgång: 30-45 min

Passar grupper på: 5-200 personer

Årstid: året om

 

 

Alla typer av pass, förutom vattenpasset kan med fördel ske utomhus när vädret så tillåter.  Alla nödvändig utrustning ingår. Passande klädsel är rörliga, sköna kläder och sportskor. Vanliga badkläder fungerar på vattenpasset. Qi Gong går att utföra i vanlig kontorsklädsel men det kan vara skönt med mjuka löst sittande kläder.

upp